Freitag, 19. Dezember 2008

Frankfurt Lions - Hannover Scorpions 19 December 2008






[url]http://picasaweb.google.com/sportfotosjorgen/FrankfurtLionsHannoverScorpions[/url]


Ik was bijna de hele week al ziek dus wat doe je dan op vrijdagavond als je je net weer een beetje beter gaat voelen?
Juist, je belt een vriend om een wedstrijd te gaan bekijken.
De keuze was beperkt omdat ook in Duitsland er niet heel veel meer gevoetbald wordt. De wedstrijden die nog te bezoeken waren, trokken me absoluut niet dus de keus om de plaatselijke ijshockey trots te gaan bezoeken was al snel gemaakt.
De als 4e gerangschikte Lions mochten het vandaag opnemen tegen de nummer 1 van de DEL (Deutsche Eishockey League): Hannover Scorpions. De rit naar het stadion liep voorspoedig wat opmerkelijk is want het verkeer in de grootste stad van Mainhessen kan nogal chaotisch zijn op vrijdagavond en zeker tijdens het weihnachtsmarktseizoen.
Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: de Frankfurt Lions hebben de topwedstrijd tegen de tabellenleider Hannover op de 30e speeldag met 6-4 gewonnen. Zelf vond ik de Lions de hele wedstrijd beter spelen dus het was wel verdiend. Tot 2 keer toe hebben we een powerplay situatie gezien waar Frankfurt 2 mannen op de sin bin had zitten en het dus 5 tegen 3 (qua veldspelers) maar alleen de eerste keer wist Hannover dit met zeer veel geklooi om te zetten in een puntje.
De ploeg van trainer Rich Chermonaz weet zo tot op 1 puntje verschil met Hannover terug klimmen in de tabel.
In de eerste periode staan we in het uitvak bij suppporters van Hannover die met enige regelmaat het altijd wanstaltelijk klinkende "Spitzenreiter, spitzenreiter" scandeerden. In het volgende quarter hebben we dus maar een plaatsje gezocht op de zittribune waar ook de spelersvrouwtjes zaten. Mooie milfjes trouwens maar dat is een hele andere sport ;)
5900 rare Frankfurters (en een aantal verachtelijke Hannoveranen) bezochten deze avond de Eissporthalle Frankfurt en bij vlagen zagen we een zeer goede en spannende partij. Dat moest echter wel allemaal van Frankfurt afhangen want Hannover had er niet echt veel zin. Na precies 6 minuten wist Hannover met 2 man meer een treffer van Thomas Dolak langs de Frankfurt-goalie te wurmen. Kort daarna moest Lions-aanvoerder Jason Young het ijs voor 5 minuten veralten wegens een te hoge stok. Dit onder luid geroep van de "supporters". Het had echter geen invloed op het spel want ook met een man minder was Frankfurt nog de betere ploeg. Lance Ward wist in de 18e minuut dan ook de 1-1 te scoren wat absoluut verdiend was.
Op naar de 2e periode dus waar de leeuwtjes door een treffer van Pat Kavanagh in de de 23e minuut en door nieuwe aanwinst Daniel Kunce in de 28e minuut uit powerplay de stand naar 3-1 wisten op te schroeven. De Schorpioentjes moetsen nu met een antwoord komen en deden dat kort voor het einde van deze periode door middel van Boos inde 39e minuut.
In de 3e en laatste periode gaf Frankfurt nog even alles en maakte inde 42e minuut de 4-1 dankzij Derek Hahn (weer met een man minder op het ijs). Kort daarop maakte Hannoveraan Schneider echter de 4-2. (44e minuut).
Hierna volgde een spannende slotfase (waarom worden Duitsers altijd pas de laatste 10 minuten wakker?) waarin Frankfurt tweemaal een man-extra situatie had en beide keren daaruit scoorde. (Mathieu Biron inde 55e en Derek Hahn in de 59e minuut). Andre Reiß maakte nog wel de 6-4 voor Hannover in de 57e maar het spel was al gespaald.
Man of the match werd Derek Hahn, de man die 2 keer scoorde.

1:0 (6:00) Dolak (Vikingstad, Goc) PP2
1:1 (17:27) Ward (Heerema, Wörle)
2:1 (22:53) Kavanagh (Gawlik, Kunce)
3:1 (27:10) Kunce (Kavanagh, Hahn) PP1
3:2 (38:26) Boos (Schneider, Mitchell)
4:2 (41:14) Hahn (Langfeld, Slaney)
4:3 (43:44) Schneider (Mitchell)
5:3 (54:44) Biron (Gawlik, Taylor) PP1
5:4 (56:32) Reiß (Goc, Vikingstad) PP1
6:4 (58:57) Hahn (Gawlik, Slaney) PP2
Scheidsrechter: Looker.
Strafminuten: Frankfurt 23 plus Spieldauerdisziplinar (Young) – Hannover 20 plus 10 Disziplinar (Goc).
Toeschouwers: 5.900.

----------------
Now playing: [url=http://www.foxytunes.com/artist/black+sabbath/track/a+hard+road]Black Sabbath - A Hard Road[/url]
via [url=http://www.foxytunes.com/signatunes/]FoxyTunes[/url]


----------------
Now playing: The Doors - The Doors - Gloria
via FoxyTunes

Keine Kommentare: